Διαβάζεται σε: 2 λεπτά
Για λόγους που θα αναλύσω παρακάτω, η ερώτηση αυτή είναι η αρχή των πάντων και σίγουρα δεν είναι αυτονόητη.

Αλήθεια, γιατί να ξεκινήσει ο οποιοσδήποτε μία επιχείρηση, όταν εμείς που επιχειρούμε για χρόνια, αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολη, επίπονη, χρονοβόρα, ακόμη και ανθυγιεινή είναι η όλη διαδικασία;

Η πρώτη απάντηση που μπορώ να δώσω είναι “γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς!”. Κι αυτό εμπεριέχει μίαν αλήθεια, καθώς το επιχειρείν είναι μία μορφή ανωμαλίας σε κάποιο βαθύ εγκεφαλικό επίπεδο.

Πέραν αυτού όμως, οι τυπικοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν τον καθένα από εμάς στο να δημιουργήσει μία επιχείρηση, έχουν και πρακτικό αντίκρυσμα.
Μερικοί από αυτούς είναι:

– ενώ ο μέσος μισθός έχει κάποιο “ταβάνι”, μία επιτυχημένη επιχείρηση μπορεί να σε κάνει πλούσιο.

– αν ακολουθήσεις σωστά αυτόν τον οδηγό, θα μπορείς να δημιουργήσεις μία επιχείρηση που θα δουλεύει για εσένα κι όχι εσύ σε αυτήν. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχεις την απόλυτη ελευθερία χρόνου και κινήσεων για να κάνεις κι άλλα παραγωγικά πράγματα που επιθυμείς. Και φυσικά να δημιουργήσεις κι άλλες επιχειρήσεις!

– θα μπορείς να δημιουργήσεις επιχειρήσεις που φτιάχνουν κάτι που ο κόσμος χρειάζεται, και κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη, όμορφη, απλή.

– θα δημιουργήσεις θέσεις εργασίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε άλλους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους και ίσως να εξελιχθούν κι εκείνοι σε επιχειρηματίες που θα συνεχίσουν τον κύκλο.

– η όλη διαδικασία του να φτάσεις να δημιουργήσεις κάτι πετυχημένο που θα σου αποδίδει και οικονομικά, είναι εν τέλει που θα σε μεταμορφώσει σε έναν άλλο άνθρωπο από αυτόν που ήσουν όταν ξεκίναγες.

Είναι ένα ταξίδι που θα σε φέρει σε άκρα που δεν θα φανταζόσουν ποτέ και θα πρέπει να διαχειριστείς καταστάσεις που ένας εργαζόμενος δεν μπορεί να αναλογιστεί. Κι αυτό μπορεί να είναι κάτι υπέροχο….

Προσοχή όμως: το επιχειρείν δεν είναι για όλους.
Με αυτό δεν εννοώ έμφυτα στοιχεία χαρακτήρα, όπως πχ ηγετικές, διανοητικές και άλλες ικανότητες, ούτε φυσικά επίπεδο μόρφωσης, πλούτος κ.α.
Τουναντίον.
Τίποτα από αυτά δεν είναι καθοριστικά για το αν θα γίνεις πετυχημένος επιχειρηματίας. Το μόνο που αρχικά μετράει είναι αυτή η αίσθηση ότι θέλεις να δημιουργήσεις κάτι.
Και φυσικά να είσαι έτοιμος να πάρεις το ρίσκο και την απόλυτη ευθύνη. Είσαι έτοιμος;
Μην απαντήσεις ακόμη.
Για να διαβάζεις αυτό, σίγουρα έχεις κάνει μία αρχή. Έχεις πολύ δρόμο ακόμη.
Το αν θα είναι το πιο παραγωγικό και πιο αξιέπαινο ταξίδι της ζωής σου ή θα είναι μία καταστροφή, εσύ είσαι ο μόνος που μπορεί να το αποφασίσει.